Dani kruha- dani zahvalnosti za plodove zemlje 2023.

Dani kruha tradicionalna je manifestacija koja se obilježava tijekom mjeseca listopada te pridonosi potpunijem odgoju i obrazovanju za zaštitu okoliša, podizanju svijesti o ekološkoj poljoprivredi i zdravoj prehrani, a temelji se na izgrađivanju pozitivnih stavova i stvaranju pravilnog emocionalnog odnosa učenika i prirode.

Prigodnim programom, molitvom, blagoslovom i druženjem uz domaće proizvode obilježili smo Dane kruha i zahvalnosti za plodove Zemlje. Događaj je organizirala Osnovna škola Ravno kao i Dječji vrtić Ravno. Učitelji i odgajatelji su potakli  djecu na donošenje krušnih proizvoda i slastica koje su djeca te njihove majke i bake pripremili kod kuće.

U prostorijama škole postavljena je izložbe plodova zemlje užeg zavičaja, kruha i drugih krušnih proizvoda, različitog sjemenja te alata koji su se koristili u preradi žitarica.

Manifestacija dani kruha prilika je da se  djecu  upoznaje sa biljnim vrstama određenog kraja, upoznaje ih se sa prehranom stanovništva i prehrambenim navikama kroz povijest, ali  služi i kako bi se kod djece pobudila svijest kako glad u svijetu postoji i kako su mnogi  njihovi vršnjaci gladni.