Federalna ministarica prometa i komunikacija na radnom sastanku u Ravnom

Federalna ministrica prometa i komunikacija Andrijana Katić, sa suradnicima, posjetila je danas Općinu Ravno i održala radni sastanak s načelnikom Općine Ravno, Andrijom Šimunovićem i načelnikom Općine Neum, Draganom Jurkovićem.
Infrastrukturnim projektima, u najjužnijim hercegovačkim općinama, omogućit će se prometna povezanost sa zapadnim dijelovima županije. Tome svakako doprinosi činjenica kako je Vlada Federacije BiH prihvatila prijedlog Federalnog ministarstva prometa i komunikacija kako bi se regionalna cesta Dračevo – Cerovica, Hutovo – Ravno, dužine od 42,5 km prekategorizirala u magistralnu.
Na sastanku je razgovarano i o prometnici Ravno – Hutovo, te se u 2024. godini planira i dovršetak projektne dokumentacije i u Općini Neum za ovu dionicu. Također, od velikog značaja za izgradnju prometne infrastrukture, na ovom području, je i nastavak suradnje s Republikom Hrvatskom financiranjem kroz Projekt cestovne integracije pograničnih područja.
Govorilo se i o dionici Cerovica – Dračevo, kao budućem projektu, koji će se realizirati kao inicijativa Grada Čapljine i Općina Ravno i Neum.
Načelnici Šimunović i Jurković su iskazali zahvalnost na dolasku i izrazili zadovoljstvo na angažmanu ministrice Katić koja je prepoznala važnost Općina Neum i Ravno, te opredijeljenost Federalnog ministarstva prometa i komunikacija na povezivanje spomenutih Općina s ostatkom Federacije BiH ali i susjednim državama suvremenom putnom infrastrukturom