Održana likovna kolonija i prateći događaji u sklopu Ravanjskih ljetnih dana kulture 2024.

U subotu,  01. lipnja 2024. godine, održana je likovna kolonija na Gišinom guvnu,  u Ravnom. Sudionici ove inspirativne kolonije bili su slikari iz različitih područja BiH, ali i Republike Hrvatske.

Umjetnici su uživali u jedinstvenom ambijentu,  te su inspirirani prirodom i prekrasnim krajolikom pretočili svoju maštu na umjetnička platna.

Sudionici kolonije bili su i mali kreativci, djeca iz OŠ Ravno i Dječijeg vrtića  Ravno koji su svojim talentom i kreativnošću oživjeli predivni krajolik  autentičnog Gišina guvna. Uz edukativne i stručne savjete umjetnika Ernesta Markote kreirali su prava mala kiparska djela.

Osim navedenih radionica, u večernjih satima je održana bajkovita pripovjedaonica za djecu– profesionalna pripovjedačica bajki, gđa Jasna Held, je odvela sudionike u zanimljiv svijet bajki.

Paralelno se na području MZ Ivanica, odigrala predstava Abeceda književnostipoučna komedija za djecu,   koju je izveo  mostarski glumac Ivo Krešić.

Koloniju i prateće događaje je organizirala općina Ravno u sklopu projekta Ravanjski ljetni dani kulture 2024., a u  suradnji s UG Stijena Ravno, te u cilju promocije svih vidova umjetnosti, prevenstveno među mladima, a potom i svim ljubiteljima slikarstva, kiparstva, glume.