DELEGACIJA JAPANA POSJETILA OPĆINU RAVNO

Danas, 12. 7. 2014., u radnom posjetu općini Ravno je boravio gosp. Takao Makino, parlamentarni zamjenik ministra vanjskih poslova Japana sa suradnicima: g. Daisuke Ichikawa- osobni tajnik g. Makina, g. Atshushi Saito- zamjenik direktora Odsjeka za Središnju i Istočnu Europu Ministarstva vanjskih poslova Japana, g. Hideo Yamazaki – veleposlanik Japana u BiH i Yoshiakii Makino – prvi tajnik i šef Odsjeka za ekonomsku suradnju Veleposlanstva Japana u BiH.

Razlog posjeta ove visoke delegacije jest realizacija projektaPodrška aktivnostima deminiranja u okviru uspostavljanja međunarodnog turističkog koridora u Hercegovini. Vrijednost projekta je iznosila 1.183.648 KM i u cjelosti ga je financirala Vlada Japana

U pratnji načelnika Andrija Šimunovića i njegovih suradnika članovi delegacije su obišli deminirano područje i uvjerili se u pozitivne rezultate reaslizacije projekta. Visoki gosti su prepoznali da u  općini Ravno još uvijek postoje velike potrebe za nastavkom ovakvih projekata i projekata obnove i zaštite kulturne i prirodne baštine te su obećali nastavak suradnje.

Odgovori