Dom zdravlja Ravno dobio novo vozilo

Dom zdravlja Ravno je dobio novo vozilo za potrebe medicinskog tima kod liječenja pacijenata u kući i za palijativnu skrb. Automobil je opremljen suvremenom opremom i s pogonom na sva četiri kotača što će omogućiti  pravovremenu medicinsku skrb u svim vremenskim uvjetima.

Ukupna vrijednost automobila je 72.744 KM, a nabava je sufinancirana iz Projekta UNAPRJEĐENJE ZDRAVSTVENE ZAŠTITE RURALNIH PODRUČJA, a  prema Programu prekogranične suradnje između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine za 2023. godinu.

Vodeći partner u Projektu je bio Dom zdravlja Ravno, a partner Dom zdravlja Dubrovnika – za potrebe Ambulante obiteljske medicine u Slanom. Glavni je cilj Projekta poboljšati uvjete zdravstvene zaštite u ruralnim područjima, a ukupne vrijednost projekta je 77.643,44 EUR. Od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije Republike Hrvatske partneri su ukupno dobili 35.000,00 EUR; od čega je Vodećem partner (Domu zdravlja Ravno) dodjeljeno 21.000,00 EUR, a partneru (Domu zdravlja Dubrovnik) 14.000,00 EUR.

Nabavka ovoga automobila za potrebe Doma zdravlja Ravno  omogućit će uspješno rješavanje svih izazova u pružanju zdravstvenih usluga u svim vremenskim uvjetima, jer automobile posjeduje odličnu opremu i adekvatan prostor za smještaj neophodne medicinske opreme za pravoremenu medicinsku intevenciju, liječenje u obiteljskim domovima i akcijama prevencije zdravlja koja se odvija sukladno raspoložvivim financijskim sredstvima.

Radi unapređenja zdravstvene zaštite, 13.11.2023. u Ambulanti u Slanom, medicinski timovi Doma zdravlja Ravno i Ambulante obiteljske medicine u Slanom organizirali su akciju mjerenja šećera i tlaka kog pacijenata, što je izvrsna prevencija moždanom i srčanom udaru. Zbog teško dostupne zdravstvene zaštite u ruralnim područjima, ova aktivnost je oduševila i ohrabrila pacijente u Slanom. Sljedeća opsežnija preventivna zajednička aktivnost planirana je u Domu zdravlja Ravno.