Načelnik Šimunović održao radni sastanak s federalnim ministrom raseljenih osoba i izbjeglica

Načelnik Andrija Šimunović održao je danas radni sastanak sa federalnim ministrom raseljenih osoba i izbjeglica Nerinom Dizdarom.  Na sastanku je  upoznao ministra  o potencijalima razvoja  općine Ravno, aktualnim infrastrukturnim projektima koji se realiziraju ili će se realizirati kao što je izgradnja cesta, elektrifikacija povratničkih naselja, vodoopskrba naselja Ivanica itd.

Ministar Dizdar je  naglasio da će Ministarstvo podržati projekte koji će doprinositi poboljšanju kvaliteta života svih stanovnika u Ravnom. Država Bosna i Hercegovine treba brinuti o svom stanovništvu u svakom dijelu domovine. Potrebno je ohrabriti mlade obitelji, osigurati neophodne sadržaje i egzistenciju. Ravno ima ogromne potencijale za razvoj, naročito kada je u pitanju turizam. Tu smo da zajednički procijenimo koji su projekti najneophodniji i od kojih će izravnu korist imati ljudi. Govorio je o  projektima koje će Ministarstvo podržati do kraja tekuće godine, a koji se odnose na aktualni javni poziv na kojeg su predstavnici povratnika aplicirali.

Načelnik Šimunović je zahvalio ministru Dizdaru na podršci koju je Ministarstvo osiguralo za realizaciju projekata od značaja za stanovništvo u Ravnom, te istakao kako vjeruje da će se podrška nastaviti i u budućem razdoblju.