Dragan Čović i Zvonko Milas danas u Ravnom

Predsjednik HDZ-a BiH i zamjenik predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH dr. Dragan Čović i Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske danas su posjetili općinu Ravno.

Ugodnu dobrodošlicu pružili su domaćini održanog sastanka, načelnik Andrija Šimunović te predsjednica OO HDZ-a BiH Ravno i zastupnica u Skupštini HNŽ-a Stana Burić.

Razgovarano je o potrebama općine Ravno te načinima kako se u realizaciju određenih projekta mogu uključiti i druge razine vlasti. Na poseban način razgovarano je o modelima i realizaciji nekih projekata zajedno s prijateljima iz Republike Hrvatske i Središnjim državnim uredom za Hrvate izvan RH, što je Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda RH svakako pozdravio.
Načelnik općine Ravno Andrija Šimunović kazao je kako je trenutno u općini Ravno važno raditi na kvalitetnoj infrastrukturi, posebno je važnim istaknuo projekt spajanja općine Ravno na prometni pravac Neum-Stolac, što je neophodno za razvoj turizma, kao i druge aktivnosti vezane uz špilju Vjetenicu i uvrštavanje na listu UNESCO-a. Također, važnim je istaknuta suradnja sa susjednim općinama, kao i svi projekti za razvoj turizma.

Nezaobilazna tema sastanka bila je pogranična suradnja i razvoj Ivanice imajući u vidu veliki turistički potencijal općine Ravno i sama povezanost s Dubrovnikom, kao svjetski poznatog odredišta, što se smatra velikom prilikom za razvoj čitavog prostora općine Ravno.
Treba djelovati zajedno kako bi maksimalno oživio prostor Ivanice kroz neophodnu infrastrukturu te pomoći onima koji žive i vide svoju budućnost na Ivanici, istaknuto je.

Predsjednik Čović iskazao je potporu predstavljenim aktivnostima na stvaranju infrastrukturnih, gospodarskih i turističkih pretpostavki za bolji život žitelja Ravnog, istaknuvši strateško značenje ove općine.

Nazočni su obišli i špilju Vjetrenicu, koja je, kako je naglašeno, okosnica turizma općine Ravno, uz druge, još uvijek nedovoljno iskorištene potencijale koji bi mogli pomoći i obogatiti turističku ponudu i budući razvoj turizma i općine Ravno.

Posjeti špilji Vjetenici nazočili su i predsjednici županijskih vlada, gradonačelnici i načelnici izabrani ispred HDZ-a BiH te ministrice u Vladi F BiH, Jelka Milićević, ministrica financija i potpredsjednica Vlade F BiH i Edita Đapo, ministrica okoliša i turizma te veleposlanik RH u BiH Ivan Sabolić.