Predsjednik HNS Dragan Čović sa suradnicima i visoko izaslanstvo Hrvatske Vlade obilježili početak radova na cesti Zavala – Slano i dogovoreni novi pravci

Izaslanstvo dužnosnika HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora BiH predvođeno predsjednikom dr. Draganom Čovićem i Vlade Republike Hrvatske koje predvode potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković i potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić kao i državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH Zvonko Milas posjetili su danas općinu Ravno.

S načelnikom općine Ravno Andrijom Šimunovićem i voditeljem projekta Josipom Ragužom izaslanstvo je obišlo dionicu izgradnje ceste regionalne ceste R428, dionica Zavala – Orahov Do – Granica RH, Slano. Načelnik Općine Ravno Andrija Šimunović izjavio je kako su radovi na ovoj dionici krenuli u prosincu prošle godine.

„Rok izvođenja radova je 15 mjeseci. Ovo je najvrjedniji i najznačajniji projekt na području Općine Ravnog od njenog osnutka. Mislim da je ova cesta koja će u budućnosti povezati ovaj dio Hercegovine s jadranskom obalom nešto što će dugoročni i višestruko donijeti pozitivne rezultate, kako u gospodarskom, tako i u turističkoj djelatnosti. Iskreno se nadamo i demografskim pomacima, povratku ljudi, mladih obitelji i budućnosti života ovdje“, naglasio je Šimunović.

Ministar mora, prometa i infrastrukture u Vladi RH Oleg Butković rekao je danas u Ravnom da je hrvatska vlada pod vodstvom premijera Andreja Plenkovića podržala čitav niz velikih infrastrukturnih projekata na obostrano zadovoljstvo i BiH i Hrvatske, najavivši inicijativu o spajanju Ravnog i Hutova s cestom Stolac-Neum te granicom s RH.

Federalna ministrica prometa i komunikacija Andrijana Katić osvrnula se na inicijativu spajanja Ravnog i Hutova, s ostatkom države i RH.

„Na današnjem sastanku „rodila“ se nova inicijativa, a to je projekt spajanja Ravnog i Hutova sa cestom Stolac-Neum i onda dalje u produžetku s Dračevom i granicom s RH. Ministar Butković je iskazao spremnost za suradnju, odnosno mogućnost da opet Vlada RH sudjeluje u realizaciji tog projekta tj. osiguranju financijskih sredstava“,  poručila je federalna ministrica Katić.

„Ovi projekti će zasigurno unaprijediti svakodnevni život, ne samo Hrvata, nego i svih ljudi u područjima gdje se realiziraju, kako ovaj projekt, tako i ostali koje smo danas potpisali u Stocu Nadamo se da će ti projekti donijeti dobrobit, ako Bog da, i povratak na područja. Ova priča ovdje i ovaj projekt spajanja s RH je zaista impresivan, u tom smjeru trebamo nastaviti s dobrom suradnjom i ostvarivanjem svih onih zadaća koje će donijeti dobrobit“, kazao je Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH.