JAVNA RASPRAVA – KOMASACIJA POPOVA POLJA NA LOKALITETU GORNJA LUKA

Dana 15.07.2017. godine u prostorijama “Lovačkog doma” u Ravnom održano je izlaganje na javni uvid iskaza novog stanja i preglednog plana komasacije na lokalitetu „GORNJA LUKA“ površine 250 ha, koja obuhvaća katastarske općine Ravno, Čvaljina i Veličani u općini Ravno.

Na početku ovog izlaganja u ime općine Ravno sve prisutne je pozdravila pomoćnica načelnika i predsjednica Povjerenstva za komasaciju gđa Jelena Senta. Gospođa Senta je istaknula važnost ove agrotehničke mjere za razvoj poljoprivrede u općini Ravno te istaknula da je ovaj projekt upravo želja poljoprivrednika, koji su prepoznali  važnost komasacije.

Iskustva o komasaciji u susjednim regijama i svijetu iznio je gospodin Eldin Đonlagić, pomoćnik direktora Federalne uprave za geodetske i imovinsko – pravne poslove koji financiraju ovaj projekt te sudionicima razjasnio razliku između arondacije i komasacije kao poželjne mjere u poljoprivredi, koja će poljoprivredu učiniti rentabilnijom granom u gospodarstvu općine Ravno.

Prije usmene rasprave gosp Adelko Krmek, predstavnik Uprave za geodetske i imovinsko – pravne poslove HNŽ i član Povjerenstva za komasaciju općine Ravno, je detaljno prikazao  dosad odrađene faze implementacije ovog projekta,  kao i planove za završetak ovog projekta. Istaknuo je važnost suradnje i kompromisa u ovom projektu te pozvao sve prisutne na usmenu raspravu i potpisivanje novog iskaza.

Izlaganje na javni uvid se nastavlja u prostorijama općine Ravno i trajati će do 28.07.2017 godine, a više informacija na br: 036/891-472.

Odgovori