Ministar trgovine, turizma i zaštite okoliša HNŽ/K Emil Balavac boravio u posjeti općini Ravno

Ministar  trgovine, turizma i zaštite okoliša HNŽ/K  Emil Balavac posjetio je općinu Ravno  gdje mu je domaćin bio načelnik Andrija Šimunović  sa suradnicima, kao i ravnatelj JP Vjetrenica d.o.o Ravno , g. Davor Baković.

Načelnik Šimunović upoznao je ministra s problemima s kojima se susreće ova najjužnija općina Županije, ali i projektima koje uspješno realizira u cilju stvaranja kvalitetne infrastrukture nužne za razvoj turizma čija je okosnica špilja Vjetrenica koja je nominirana za upis na UNESCO-vu listu zaštićene svjetske baštine. – Čestitam općinskoj upravi i menadžmentu JP Vjetrenica na ustrajnom radu kako na očuvanju prirodnih vrijednosti špilje Vjetrenice tako i na njezinoj sve uspješnijoj turističkoj valorizaciji pri čemu se vodi računa o održivosti ovog zaštićenog područja, istaknuo je ministar Balavac.

Ovom prilikom je Načelniku uručio dva Ugovora za sufinanciranje projekata iz sredstava transfera nižim razinama vlasti planiranih Izmjenama i dopunama Proračuna HNŽ.

Riječ je o projektima:  Izgradnja sportskog igrališta s LED rasvjetom i  Ravanjski ljetni dani kulture 2024. ukupne vrijednosti 61.450,00 KM.

Suradnja Ministarstva s  jedinicama lokalne samouprave i podupiranje kvalitetnih projekata, najbolji je način da se sustavno i transparentno rješavaju sva otvorena pitanja te osigura održiv razvoj Hercegovačko-neretvanske županije.