ODRŽAN PRVI JEDNODNEVNI TRENING O BIKE FRIENDLY STANDARDU

REDAH je 3.11.2021. godine održao jednodnevni trening o Bike Friendly Standardu, kao aktivnost projekta “Prekogranično tematsko turističko odredište: Stara uskotračna željeznička pruga Ćiro II.“  Projekt se implementira u sklopu INTERREG-IPA CBC HR-BA-ME414 ukupne vrijednosti 1.770.362,68 EUR, od čega će Europska unija financirati 85%. Projekt traje 24 mjeseca, a glavni cilj je  unapređenje razvitka turizma i očuvanje kulturne i povijesne baštine.

Trening je održan online za zainteresirane pružatelja usluga iz sektora turizma sa područja općine Ravno, općine Konavle i općine Herceg Novi. Trening se sastojao od prezentacije kriterija i zahtjeva standarda, za 5 različitih kategorija koje pokriva standard. Tijekom treninga  predstavljen je  web model i proces certifikacije.


Asocijacija za ekonomski razvoj REDAH Mostar je Regionalno tehničko tajništvo  za Bike Friendly Standard za područje Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore.Bike Friendly je opće poznat sinonim za usluge prilagođene biciklistima. Usluge označene Bike Friendly oznakom su objekti  koji zadovoljavaju minimum standarda prilagođenih cikloturistima i njihovim potrebama.

Kroz projekt će se nastaviti infrastrukturni radovi na Ćirinoj stazi, uz instalaciju pratećih objekata, ojačati će se prekogranično partnerstvo i učinkovito upravljanje, održati nova biciklistička druženja, a sve s ciljem povećanja dolazaka inozemnih turista i produžavanju njihovog boravka na  području Hercegovine, Dubrovačko-neretvanske županije i uvale Boke-Kotorske.