ODRŽANA ZAVRŠNA KONFERENCIJA PROJEKTA FLOOD&FIRE

U Ravnom je 06.12.2022. godine održana završna konferencija prekograničnog projekta „Flood and Fire“, u okviru koga su općina Ravno, Herceg Novi, Konavale  i grad Trebinje dobile vrijednu opremu za zaštitu od požara i poplava.

Predsjednica općinskog vijeća Ružica Skaramuca je istaknula da je ovo visokovrijedan projekat i čestitala svim partnerima na uspješno završenom projektu.

Projektni menadžer općine Ravno Josip Raguž zahvalio se svim partnerima, na uspješno implementiranom projektu. Istaknuo je kako je općina Ravno dobila visokovrijednu opremu u iznosu skoro od 300.000,00 eura, a pored toga dobila je divne i kvalitetne partnere za buduće implementacije projekte i daljnju suradnju.

Općina Ravno je dobila Vatrogasno vozilo, Atv vozilo, čamac, pile, pumpe, odijela….

Menadžer projekta iz Herceg Novog Jovan Subotić napomenuo je i to da projekat „Flood and Fire“ podrazumijeva uspostavljanje zajedničkog komunikacijskog centra u kome će se prikupljati svi podaci s terena. Ovaj centar je opremljen suvremenom IT opremom.

Perica Pušić  iz Konavla rekao je da njima prvenstveni cilj bio ojačati kapacitete njihovog vatrogasnog društva da bi brže odgovorile na sve izazove koji su pred njima, također istaknuo je je da je sva oprema isporučena ovoj općini i da su dobili zaštitnu opremu za vatrogasce, ručne radio-stanice, vatrogasni kamion, ATV vozilo i dron.

Na kraju Jovan Projekt, čija vrijednost iznosi 1.851.353,00 eura, sufinanciran je sredstvima Europske unije, i to u postotku od 85% ili u iznosu od 1.573.650,05 eu ra.