Potvrde o kretanju

U interesu zaštite zdravlja stanovnika, Stožer civilne zaštite HNŽ je 9.4.2020. donio naredbu, prema kojoj osobe ne mogu napuštati mjesto prebivališta bez posebnih propusnica, koje uz valjano  (opravdano) obrazloženje i za strogo definirani pravac putovanja, mogu izdavati općinski stožeri civilne zaštite. Stožer civilne zaštite Općine Ravno izdaje propusnice za osobe koje imaju prebivalište u Općini Ravno i iste se izdaju na jedan dan. Ukoliko osoba radi na prostoru druge općine, propusnice se izdaju na više dana, uz potvrdu poslodavca. 

Trgovine koje se bave nabavom hrane, dozvole za kretanje mogu dobiti jednom tjedno, dok osoba koja se bavi nabavom hrane u Domu za stare i nemoćne, propusnicu može dobiti dva puta tjedno. 

Stožer civilne zaštite Općine Ravno  sve propusnice  treba dostavljati PI Ravno na faks 036/891005. Zahtjevi za propusnice se šalju dan prije na mail općine: opcinaravno.ravno3@gmail.com ili faks 036/891466 . Uz zahtjev i obrazložnje potrebno je  dostaviti osobnu iskaznicu. Za eventualne nejasnoće može se kontaktirati telefonom Antu Vuletića 063/654187 ili Općina Ravno 036/891465. Potvrde se izdaju radnim danom od 9-12 sati. Ovlaštena osoba za potpisivanje propusnica je Ante Vuletić.

Odgovori