Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković sa suradnicima posjetio je općinu Ravno

Nakon posjeta Mostaru, Čitluku, Čapljini i Stocu premijer RH Plenković, predsjednik HNS Dragan Čović sa izaslanstvima i Borjana Krišto kandidatkinja za hrvatskog člana predsjedništva BiH  program i aktivnosti su završili posjetom općini Ravno i obilaskom špilje Vjetrenice. Uz načelnika Andriju Šimunovića domaćini tijekom posjete bili su i Stana Burić zastupnica u Skupštini HNŽ-a, Ružica Skaramuca predsjednica OV Ravno i Nikša Vuletić, ravnatelj JP Vjetrenica.

Istaknute su aktivnosti koje se provode za uvrštavanje Vjetrenice na listu UNESCO-a. Također je istaknut ukupan potencijal   razvoja Općine Ravno koji zbog svoje blizine i geostrateškog položaja u odnosu na jug Republike Hrvatske i Grada Dubrovnika ovaj prostor čini perspektivnim za ukupan budući infrastrukturni i gospodarski razvoj.

Uz predsjednika Vlade Republike Hrvatske Andreja Plenkovića općinu Ravno su posjetili i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić-Radman, ministrica poljoprivrede Marija Vučković i  Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH.

Domaćini su izrazili zahvalnost za ukupnu pomoć i potporu koju Vlada RH pruža općini Ravno, a najvećim djelom se odnosi na sufinanciranje prioritetnih projekata.