Prva radionica mentorstva na temu „Primjena Uredbe o trogodišnjem i godišnjem planiranju rada, monitoringu i izvještavanju“

Predstavnici općine Ravno su sudjelovali na prvoj radionici mentorstva na temu „Primjena Uredbe o trogodišnjem i godišnjem planiranju rada, monitoringu i izvještavanju“, kojeg je organizirala Agencija za državnu službu Federacije Bosne i Hercegovine, uz podršku Projekta integriranog lokalnog razvoja (ILDP), koji predstavlja zajednički projekat Vlade Švicarske i Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH, za uposlenike jedinica lokalne samouprave: Čitluk, Ljubuški, Posušje i Ravno, 09.11.2021. godine u velikoj Sali općine Ravno, koju je vodila certificirana trenerica Ana Soldo. Cilj održavanja je jačanje kapaciteta rukovodećih i ostalih državnih službenika za primjenu predmetne Uredbe, direktno učešće u izradi trogodišnjeg i godišnjeg plana rada i izvještaja uz mentorsku podršku trenera.

Obuka je zamišljena kao petodnevni program koji će se realizirati u periodu od 04.11. do 25.11.2021. godine u obliku tri radionice i dva mentorstva, in class ili putem IT platforme ZOOM.

Obuci su pristupila  tri zaposlenika naše općine.