RAVNO MALO U DJEČJE SRCE STALO

Posljednji kulturni događaj u sklopu obilježavanje Dana općine Ravno jest predstavljanje knjige vjeroučitelja u Osnovnoj školi Ravno, Božimira Previšića, pod nazivom Ravno malo u dječje srce stalo. Knjiga je večeras oduševila djecu i roditelje u prepunoj dvorani Lovačkog doma u Ravnom.

Prema riječima autora, knjiga je nastala iz ideje za malenu slikovnicu, a sada se ona pretvorila u kulturno edukativnu knjigu za djecu u kojoj su prelijepe priče na 84 ilustrirane stranice.

Moderator programa bila je Ružica Skaramuca, a predstavljači: Pero Petrušić- vjeroučitelj i ravnatelj OŠ Kočerin, Šime Zupčić – vjeroučitelj u Biskupijskoj klasičnoj gimnaziji Ruđera Boškovića u Dubrovniku i tajnik Katehetskog ureda Dubrovačke biskupije te mr. sc. Pero Pavlović – ravnatelj Doma zdravlja Neum.

Knjiga je izdana u nakladi Općine Ravno, a uz Ernesta Markotu, knjigu su ilustrirali  učenici osnovne škole Ravno. Lekturu i korekturu je uradio Igor Beno, dizajn Gojko Jelić, a pogovor Ilija Drmić, Pero Petrušić, Pero Pavlović i Vesna Slobođan.

Predstavljanje je započelo veselom dječjom pjesmom uz pratnju gitare Helene i Magdalene, a završilo igrokazom od pet činova Ivanova dijaloga s djedom (Jerkom Sentićem) i roditeljima. Na kaju su roditelji popustili Ivanovoj žarkoj ljubavi prema Ravnom te su se sa zadovoljstvom se preselili u Ravno, gdje će Ivan pohađati školu, dok mu roditelji dobivaju dobro plaćen posao u Ravnome.

Odgovori