RAVNO: Predstavljena knjiga Stanovništvo Popova u Hercegovini: Ravno dr. sc. Marinka Marića

U sklopu službenog programa proslave Dana Općine Ravno u subotu 5. rujna je, u prepunoj dvorani Lovačkoga društva Lisac u Ravnome, održano predstavljanje knjige “Stanovništvo Popova u Hercegovini: Ravno“, autora dr. sc. Marinka Marića, a u izdanju Zavoda za Povijesne znanosti HAZU u Dubrovniku. Knjigu su predstavili biskup dr. sc. Ratko Perić, akademik Nenad Vekarić, dr. sc. don Ivica Puljić te autor knjige dr. sc. Marinko Marić.

Pred brojnim domaćim pukom te gostima iz čitave Hercegovine i Dubrovnika ugledni predstavljači pohvalnim su riječima govorili o važnosti Marićeve knjige i njenom značaju, kako za Ravno, Hercegovinu, tako i za Dubrovnik gdje danas živi najveći dio popovskog stanovništva. Kako je naglasio akademik Vekarić, ovo je dosad najbolja knjiga u Bosni i Hercegovini koja se bavi ovom tematikom.

Među brojnim Dubrovčanima i Popovcima predstavljanju su nazočili i konzul Republike Hrvatske u Mostaru, Dragan Matijević, župan Dubrovačko-neretvanske županije, Nikola Dobroslavić, gradonačelnik Grada Dubrovnika dr. Andro Vlahušić, predstavnik grada Mostara Božo Ćorić, zamjenika načelnika Općine Župa dubrovačka i predsjednika Zavičajne udruge Neum u Dubrovniku, Mirko Maslać, akademik Vlatko Filipović, voditeljica studija Povijest Jadrana i Mediterana Sveučilišta u Dubrovniku, doc. dr. sc. Marija Benić Penava te brojni drugi uglednici. U glazbenom dijelu večeri nastupili su Nikša, Helena i Magdalena, a program je vodila studentica Ružica Skaramuca.

Odgovori