Studijski posjet Općini Konavle

Djelatnici Općine Ravno i ugostitelji koji djeluju na području općine su u nedjelju, 12.11.2017. godine  organizirali studijski posjet Općini Konavle  koja je izvrstan primjer razvoja ruralnog turizma.

Prilikom ovog posjeta domaćini su bili predstavnici udruge Agroturizam Konavle. Ova udruga okuplja iznajmljivače objekata za smještaj u ruralnom području, ugostitelje koji nude tradiconalnu hranu, proizvođače  autohtonih poljoprivrednih proizvoda, ali i obrte koji njeguju tradicionalne konaovske vještine i zanate.

Općinski djelatnici i ugostitelji su obišli: obiteljsko gospodarstvo Kameni Dvori u Lovornom, izletište MLIN u Ljutoj, OPG Ivo Vodopić u Lovornom, konaovsku kuću Bokarica u Tušićima, seosko domaćinstvo Brautović u Močićima te seosko domaćinstvo Novaković.

Vjerujemo da će Ravno slijediti dobar primjer razvoja sredine kroz razvoj malih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava,  budući da  ima izrazit prirodni potencijal, slično kao i  Konavle. Također, vjerujemo da će  u predstojećem periodu Općina Ravno ostvariti dobru suradnju s Općinom  Konavle u cilju podizanja gospodarske slike općine kroz stalno poboljšanje i proširenje turističke ponude.

The gallery was not found!

Odgovori