SVEČANOM SJEDNICOM OPĆINSKOG VIJEĆA RAVNO OBILJEŽEN DAN OPĆINE – BLAGDAN MALE GOSPE

U povodu Dana općine Ravno, u srijedu 5. rujna je održana svečana sjednica Općinskog vijeća, uz nazočnost brojnih predstavnika zakonodavne i izvršne vlasti, članova OV Ravno, predstavnika javnih institucija, udruga branitelja i gospodarstvenika.
Brojno izaslanstvo Hrvatskog narodnog sabora i HDZ-a BiH predvodio je dr. Dragan Čović.

Svečanu sjednicu otvorila je predsjednica općinskog vijeća Ravno, Ružica Skaramuca, iznoseći izvješće o proteklih godinu dana rada. Skaramuca se zahvalila vijećnicama i vijećnicima, te svim djelatnicima općinskih službi na susretljivosti i dobroj suradnji, te je svim stanovnicima čestitala Dan općine.

Načelnik općine Ravno Andrija Šimunović, informirao je nazočne o projektima općine u prošloj godini, ali i planovima za narednu. Zahvalio se načelnik Šimunović na dobroj suradnji vodstvu Vlade Hercegovačko-neretvanske županije, ali i većim razinama vlasti na potpori pri izvođenju infrastrukturnih projekata. Posebno je naglasio izgradnju vodovodne mreže i cestovne infrastrukture te razvoj i proširenje turističke ponude.
Predsjednik HDZ-a BiH i HNS-a dr. Dragan Čović, obraćajući se na svečanoj sjednici općinskog vijeća Ravno, kazao je da samo zajedništvom i suradnjom svih razina vlasti, baš kao što je i iskazano u prethodnim govorima, možemo napraviti veliki iskorak u svim lokalnim sredinama. ”Koliko god imamo iskušenja, ja vjerujem da mi zajedno možemo napraviti veliki iskorak, uz malu potporu svih nas, sa županijske, entitetske i državne razine, neka nam to bude motiv kako ćemo narednih godinu dana završiti cestu Stolac-Neum, da ćemo i u budućnosti ići prema Ravnom, jer to nam je obveza“- naglasio je Čović.

Na svečanoj sjednici obratili su se još i Stjepan Bošković, načelnik općine Stolac i predsjednik Županijskog odbora HDZ-a BiH HNŽ, Branko Bačić, predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a u Saboru RH, Ivan Soldo, predsjednik upravnog odbora Zaklade fra Mladen Hrkać. Važno je istaknuti da su prije samog održavanja svečane sjednice, Zaklada fra Mladen Hrkać i Općina Ravno potpisali su sporazum o suradnji kojim je općina postala prvi član podupiratelj Zaklade fra Mladen Hrkać i Projekta Dom fra Mladen Hrkač.

Odgovori