Svečanom sjednicom OV Ravno obilježen Dan općine i blagdan Male Gospe

Povodom Dana općine Ravno, danas je održana svečana sjednica Općinskog vijeća, uz nazočnost brojnih gostiju i dužnosnika zakonodavne i izvršne vlasti, članova OV Ravno, predstavnika javnih institucija, braniteljskih udruga i gospodarstvenika.

Izaslanstvo dužnosnika HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora BiH predvodio je predsjednik dr. Dragan Čović.

Svečanu sjednicu otvorila je predsjednica Općinskog vijeća Ravno, Ružica Skaramuca, iznoseći izvješće o radu proteklu godinu dana, nakon čega je načelnik Andrija Šimunović, prezentirao urađene projekte općine u prošloj godini,te je govorio o budućim planovima i očekivanjima od većih razina vlasti u pomoći ovoj općini pri realizaciji određenih projekata.

Nazočne je pozdravio predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije dr. sc. Nevenko Herceg. U obraćanju nazočnima, predsjednik Vlade Herceg je istaknuo nedvojbenu opredijeljenost Vlade HNŽ-a da, u skladu sa svojim mogućnostima, bude istinski partner i prijatelj svih gradova i općina HNŽ-a, tako i Općine Ravno.

„Općinskomu načelniku Andriji Šimunoviću, predsjednici Općinskoga vijeća Ružici Skaramuca, općinskim vijećnicima i svim žiteljima Ravnoga od srca čestitam Dan općine s iskrenom željom da općinsko rukovodstvo i cjelokupna zajednica nastave s dosadašnjim uspješnim radom, slijedeći ovu primjetnu dinamiku rasta i razvoja. Vlada kojoj sam na čelu, od samoga preuzimanja odgovornosti odnosno od početka mandata, posvjedočila je u nebrojeno navrata puno razumijevanje za sve potrebe naših jedinica lokalne uprave i samouprave. Pokazali smo i dokazali da smo istinska vlada cijele naše županije. S ponosom mogu istaknuti kako smo u svim razdobljima našega djelovanja bili i kako ćemo ostati pouzdanim i iskrenim partnerom. Naravno, sve u sklopu svojih realnih mogućnosti i ovlasti“, kazao je Herceg dodavši kako, ipak, s posebnom naklonošću gleda prema sredinama koje pokazuju tako zamjetne rezultate kao što je to slučaj s Općinom Ravno i još nekoliko njoj sličnih primjera.

„Zahvaljujući na prigodi da vam se obratim i pozdravim vas u ovoj slavljeničkoj prigodi, još vam jednom od srca čestitam Dan općine sa željom da i sljedeće godine komentiramo nove uspjehe i još i bolju sutrašnjicu ovoga kraja“, poručio je Herceg.

Na svečanoj sjednici obratio se i župan Dubrovačko-neretvanski, Nikola Dobroslavić, a pismenim putem čestitku ispred Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske je uputio i državni tajnik Zvonko Milas.