U nedjelju će se održati biciklijada Ćirinom prugom Hutovo-Ravno (Zavala)

Udruga Herzegovina Bike i JP Vjetrenica najavljuju biciklijadu Ćirinom prugom Hutovo – Ravno (Zavala) koja će se održati u nedelju 17.06.2018. s početkom u 11:00 h ispred Osnovne škole Hutovo. Biciklijada se realizira uz financijsku potporu Turističke Zajednice HNŽ/K, a u cilju promocije južne Hercegovine i uskotračne pruge Ćiro. Biciklijadu su također podržali Općina Ravno i agencija onlyCROATIA.

Povijesna uskotračna pruga s parnom lokomotivom prolazi od Mostara uzduž rijeke Neretve, kroz Čapljinu, Popovo polje, Ravno te u blizini Ivanice prelazi granicu s Hrvatskom i ide  sve do Dubrovnika. Radovi na konstrukciji pruge započeli su 1898.godine i završili 1901 godine. Ćiro je tijekom svog postojanja povezivao mjesta u Hercegovini i osiguravao im pristojan život, a danas je pruga rekonstruirana u biciklističku stazu.

Biciklijada ide trasom kojom je u prošlosti prolazi Ćiro u dužini 32 km od Hutova do Ravnog. Sudionici biciklijade će na raspolaganju imati volontere, iskusne bicikliste koji će tijekom bicikliranja paziti na sigurnost svih sudionika i pobrinuti za svaku nepredviđenu situaciju te je ukloniti u najkraćem roku, kao i policijsku pratnju na opasnim mjestima gdje je pojačan promet vozila.

Trasa je u cijelim putem asfaltirana podloga na kojoj se može, osim MTB biciklom, voziti i trekking ili cestovnim biciklom. Primjerena je svim biciklistima, pošto su trasa i ritam vožnje lagani i prilagođeni većini.

Također, svi sudionici biciklijade će biti u mogućnosti obići špilju Vjetrenicu po sniženoj cijeni ulaznica od samo 5 KM.

Općina Ravno ovim putem poziva sve ljubitelje biciklizma da se odazovu na biciklijadu, kako bi proveli jedan odličan dan i upoznali bogatu prirodnu i kulturnu baštinu ovog kraja.

Odgovori