Vatrogasci Ravnog dobili moderan dron za otkrivanje požara

Dana 04.08.2017. godine ravnatelj Uprave za civilnu zaštitu i vatrogastvo HNŽ Eugen Ćubela posjetio je Općinu Ravno te se susreo s načelnikom općine Andrijom Šimunovićem. Požari koji su zahvatili općinu Ravno u proteklom periodu  i sprječavanje požara bili su  jedna od tema razgovora.

Ovom prilikom ravnatelj Ćubela uručio je bespilotnu letjelicu (dron)  koja će biti od velike koristi vatrogascima općine Ravno. Dron će moći snimiti situaciju i u realnom vremenu i ‘pokazati’ slike s terena, kako bi mogli kvalitetnije i brže djelovati.

U Hercegovačko-neretvanskoj  županiji  vatrena stihija proguta velike površine šume i niskog rastinja, a znaju biti često zahvaćeni i stambeni i poslovni objekti.  Bosna i Hercegovina nažalost nema kanader  koji bi gasio požar i uglavnom vatrogasne jedinice uz pomoć helikoptera Oružanih snaga BiH gase požare. Uprava za civilnu zaštitu i vatrogastvo s obzirom na učestalost ljetnih požara i nenadoknadive gubitke u agrarnom i šumskom sektoru, istaknula potrebu nabave letjelice koja bi sudjelovala u gašenju požara u HNŽ.

The gallery was not found!

Odgovori