Veleposlanik Republike Italije posjetio Ravno

Veleposlanik Republike Italije u BiH, g. Nicola Minasi, zajedno sa svojom suprugom te predstavnicima Agencije Vlade Italije za razvojnu suradnju (AICS) gosp. Marcom Spada i gdjom Barbarom Chiarenza, zamjenikom rezidentne predstavnice u BiH gosp. Sukhrobom Khoshmukhamedovim je 11.10.2019 posjetio općinu Ravno. Njegovu ekselenciju ugostili su pomoćnici općinskog načelnika i tom prigodom nazočne upoznali s općinskim potencijalima i razvojnim resursima. Tom prigodom gosti su posjetili biser na plavoj stazi Via Dinarica, špilju Vjetrenicu, jednu od najvećih i najpoznatijih špilja u BiH. Pored unikatne špilje Vjetrenica, veleposlanik, predstavnici AICS-a, UNDP-a imali su priliku uživati u biospeleološkom muzeju u Zavali te u jedinstvenoj biciklističkoj vožnji svjetski poznatom biciklističkom stazom Ćiro.

Via Dinarica je projekt koji sufinacira Agencija Vlade Italije za razvojnu suradnju (AICS), USAID, UNDP, a provodi se u partnerstvu sa Ministarstvom vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Federalnim Ministarstvom okoliša i turizma i Ministarstvom trgovine i turizma RS.

Općina Ravno je odabrana kao jedna od novih JLS koje će biti uključene u drugu fazu projekta Via Dinarice.

Opraštajući se od domaćina, Veleposlanik se zahvalio na gostoprimstvu i obećao da će iskoristi sve mogućnosti da pomogne u razvitku ovoga kraja i njegovoj promociji, kroz Via Dinarica i ostale projekte.

Odgovori