Hrvatski član Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović i Seljački savez Federacije BiH organizirali sastanak u Ravnom

U utorak, 25. travnja 2017. u općini Ravno održan je treći po redu sastanak izaslanstva Seljačkog saveza Federacije BIH, predovđenim predsjednikom Draganom Pavlovićem, s hrvatskim članom Predsjedništva BiH dr. Draganom Čovićem i predstavnicima izvršne i zakonodavne vlasti sa svih razina u BiH. Skup sudionika radnog sastanka upriličen je u OPG-U ˝Lela˝ ,a radni dio sastanka održao se u objektu ˝Lovački dom˝ u Ravnom. Na sastanku se raspravljalo o stvaranju uvijeta za zaštitu domaće proizvodnje, te zajedničke platforme za razvoj primarne poljoprivredne proizvodnje. Poljoprivrednici su iznijeli i problem plaćanja dodatnih nameta za gorivo plavi dizel, te fiskalizacije, a također se govorilo i o prevenciji od širenja zaraznih bolesti u animalnoj proizvodnji. Jedna od tema bila je i izmjena zakonske legislative za vozila namjenjena za pčelarenje, te problem pristupa komunalnoj infrastrukturi, ali i načinima iznalaženja sredstava za poticaje u poljoprivredi. Ono što je posebno istaknuto jest izgradnja “Agrobisnis centra” u Ravnom, koji je od vitalnog interesa za opstanak ljudi u općini Ravno i bavljenja primarnom poljoprivrednom proizvodnjom.

Po završetku radnog sastanka sudionici su imali priliku obići objekt u renoviranju za budući ˝Agrobisnis centar˝ u Ravnom te se kratko zaustavili na Vidikovcu koji pruža prekrasan pogled na panoramu Popova polja.  I na samom kraju, nezaobilazan dio posjeta općini Ravno je bio užitak za sve posjetitelje – obilazak špilje Vjetrenica i biospeleološke muzejske zbirke “Vjetrenica”.

Općina Ravno, na čelu sa načelnikom gospodinom Andrijom Šimunovićem, je bila izvrstan domaćin ovoga važnog skupa, koji je održan uz potporu hrvatskog člana Predsjedništva BiH dr. Dragana Čovića.

The gallery was not found!

Odgovori