Izaslanstvo Republike Hrvatske u posjetu općini Ravno

Izaslanstvo Vlade Republike Hrvatske je jučer, 03.04.2018.godine boravilo u radnom posjetu općini Ravno. S načelnikom i njegovim suradnicima sastanak su održali: državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Nikola Mažar, državna tajnica Ministarstva vanjskih i europskih poslova Zdravka Bušić, savjetnica s posebnim položajem za pitanja Hrvata u Bosni i Hercegovini Žana Ćorić te konzulica gerant u  Generalnom konzulatu Republike Hrvatske u Mostaru Jadranka Modrić.

Tema ovog sastanka bila su socijalno demografska pitanja, razvoj gospodarstva , aktualni infrastrukturni projekti te planovi za nastavak razvoja općine Ravno.   Načelnik je upoznao prisutne s trenutnim stanjem  i  prilikama za razvoj općine , ali i problemima s kojima se lokalna vlast susreće u stvaranju što kvalitetnijih  uvjeta za život svog stanovništva.

Također je zahvalio na potpori Vlade Republike Hrvatske , odnosno  sufinanciranju već realiziranih projekata, kao i onih koji su u tijeku ili se tek planiraju realizirati, a koji za cilj imaju osiguranje održivog opstanka Hrvata u Bosni i Hercegovini.

Nakon sastanka, predstavnici Republike Hrvatske nazočili su  i otvaranju putujuće humanitarne izložbe „Pomozimo zajedno“ u organizaciji humanitarne udruge „Fra Mladen Hrkać“, a danas 04.04.2018.godine obišli  su prostor općine upoznavši se tako s  nekim od projekata koji su sufinancirani od strane Vlade Republike Hrvatske.

Odgovori