U Ravnom otvorena putujuća humanitarna izložba „Pomozimo zajedno“

U prostorijama Lovačkog doma Ravno, u utorak 03.04.2018.godine,otvorena je putujuća humanitarna izložba „Pomozimo zajedno“. Osim  stanovnika općine Ravno, otvaranju su nazočili i predstavnici Vlade Republike Hrvatske i Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske pod čijim se pokroviteljstvom izložba odvija.

Izložbu je organizirala  humanitarna udruga „Fra Mladen Hrkać“ u partnerstvu s Hrvatskom maticom iseljenika i Maticom hrvatskom i njenim ograncima diljem Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Među izaslanicima Republike Hrvatske koji daju snažnu potporu radu ove udruge pa tako i ovom projektu bili su: Zvonko Milas-državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Nikola Mažar-državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje, Zdravka Bušić-državna tajnica u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova, Žana Ćorić-savjetnica s posebnim položajem za pitanja Hrvata u Bosni Hercegovini i Jadranka Modrić-konzul gerant u Generalnom konzulatu Republike Hrvatske u Mostaru.

Okupljenima se obratio načelnik općine Ravno, Andrija Šimunović koji je rekao da su ideja o osnivanju ove udruge i zajedništvo, na čijim temeljima počiva rad udruge ono što krasi hrvatskog čovjeka u Bosni i Hercegovini te dodao da je počašćen što je općina Ravno dio ovog projekta i ima priliku dati doprinos gradnji Doma fra Mladen Hrkać.

Također, okupljenima se obratio i državni tajnik Zvonko Milas i rekao da je ovo jedinstven projekt koji će omogućiti pomoć za tisuće osoba iz cijele Hrvatske i Bosne i Hercegovine koje se liječe u Zagrebu i naglasio da će Vlada RH i Središnji državni ured za Hrvate izvan RH i dalje podržavati rad ove udruge te kako vjeruje da će u zagrebačkoj Dubravi uskoro zajedno otvoriti Dom fra Mladen Hrkać.

Izložba se sastoji od umjetničkih djela koje su ovoj udruzi donirali slikari amateri i akademski slikari, a koja se mogu kupiti putem on-line aukcije na službenoj web stranici udruge www.humh.hr. Sav prihod od aukcije biti će usmjeren u fond za izgradnju Doma.

Odgovori