Nastavak jačanja partnerske suradnje kroz Ćiru II

U povodu početka provedbe projekta “Cross-border Thematic Tourism Destination: Old Narrow Gauge Railway ĆIRO/ĆIRO II“, 26.11.2020. godine, zbog epidemiološke situacije u našoj državi izazvane pandemijom koronavirusa COVID-19, održan je kick off meeting projekta Ćiro II preko Zoom platforme. Na sastanku se govorilo o redovnim i planiranim aktivnostima projekta. Projektni partneri su potvrdili potpisivanje memoranduma o  nastavku suradnje, a sve to kako bi se postigao zajednički cilj projekta – ojačana i raznolika turistička ponuda Hercegovine, Dubrovačko-neretvanske županije i uvale Boka Kotorska, što će pridonijeti povećanju broja dolazaka posjetitelja na projektno područje i produžetak trajanja njihova boravka.

Krajnji cilj ovoga projekta, koji je iznimno značajan za Općinu Ravno, je povezati  zemlje (RH, BIH i CG) odnosno razviti zajedničku prekograničnu tematsku turističku destinaciju na Ćiro stazi te pojačati već dobru suradnju s općinom Konavle i Agencijom za izgradnju i razvoj Herceg Novog.

Riječ je o projektu koji financira Europska unija u okviru Interreg IPA programa prekogranične suradnje između Republike Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore 2014.-2020. Ukupna vrijednost projekta je 1.770 362. 68 Eura, od čega Europska unija financira 85% od ukupne vrijednosti projekta.

Trajanje projekta je 24 mjeseca, a njegov nositelj je Općina Ravno.

Partneri u projektu su: Općina Konavle i  Agencija za izgradnju i razvoj Herceg Novog.