OD HERCEGOVINE DO ELAFITSKIH OTOKA

Predstavnici Udruženja za poduzetništvo i posao LiNK Mostar, predvođeni predsjednikom Tomislavom Majićem, danas su u Općini Ravno predstavili dva projekta prekogranične suradnje .

– Projekt pod nazivom Održivi turistički razvitak  – Preko hercegovačkih staza do dubrovačkih otoka Elafita, u sklopu IPA Programa prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina 2007.-2013., čija vrijednost  iznosi 505.930,37 EUR, od čega Europska unija financira 423.117,41 EUR (218.497,52 EUR za BiH i 204.619,89 EUR za RH) odnosno 83,63% od ukupne vrijednosti projekta. Nositelji Projekta i partneri sufinanciraju Projekt u ukupnoj vrijednosti od 82.212,96 EUR.

Općina Ravno je partner, a nositelji su Udruženje LiNK Mostar i Turistička zajednica grada Dubrovnika. Cilj Projekta je proširiti  trenutnu turističku ponudu iz priobalja na Elafitske otoke i u kopnena prekogranična područja od Ravnoga do Mostara.  Pored infrastrukturnih radova sa obje strane granice, u sklopu projekta odžat će se više  edukativnih seminara, studijsko putovanje, susreti turističih operatora iz BiH i Hrvatske te promotivne aktivnosti.

– U projektu Tipični proizvodi kao pokretač ruralnoga razvitka – TERRA Putovima meda kroz Durmitor i Bosnu i Hercegovinu koji je odobrenu sklopu IPA Programa prekograničke suradnje BiH- Crna Gora, nastavljaju se aktivnosti na razvoju ruralnih područja Općine Ravno obogaćivanjem gastro i  turističke ponude autentičnim i tradicijskim proizovodima, po kojima je čuveno područje općine Ravno.

I ovaj se Pojekt financira iz fondova Europske unije.

Odgovori