MINISTAR POLJOPRIVREDE, VODOPRIVREDE I ŠUMARSTVA HNŽ-a POSJETIO OPĆINU RAVNO

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Hercegovačko-neretvanske županije, gospodin Donko Jović sa suradnicima boravio je dana  3.3. 2015. u radnom posjetu općini Ravno. Tom prigodom sastao se  s načelnikom  g-dinom Andrijom Šimunovićem i njegovim suradnicima.

Ministar je upoznao nazočne  s planiranim projektima ovoga Ministarstva u oblasti vodoprivrede, veterinarstva i poljoprivrede, kao i tekućim poslovima.

Načelnik je upoznao nazočne s aktualnim općinskim projektima. Posebno je istakao važnost okrupnjavanja poljoprivrednog zemljišta što je općina Ravno uradila kroz pilot projekt komasacije zemljišta, okrupnjavanjem 101, 4 ha u k.o Ravno – lokalitet Donja Luka.

Ministar je naglasio probleme plasmana poljoprivrednih proizvoda na tržište,  s posebnim osvrtom na potrebu  registracije poljoprivrednika te njihovog organiziranog djelovanja  (kroz zadruge, udruge). Istakao je važnost odnosa prema imanju kako bi se poljoprvrednici ovim zanimanjem kao glavnim jer samo tako će postići željeni učinak – zaključio je ministar te posebno naglasio predanost bavljenja ovom granom privrede jer usputno bavljenje sigurno neće dati željeni učinak-zaključio je ministar.

Radni sastanak je završio obilaskom projektnog područja komasacije, nasada voćnjaka u Popovu polju te objekta novoizgrađene hladnjače jednog od lokalnih poljoprivrednika.

The gallery was not found!

Odgovori