VELEPOSLANIK JAPANA U OPROŠTAJNOM POSJETU OPĆINI RAVNO

Načelnik Općine Ravno, Andrija Šimunović, sa svojim suradnicima primio je danas u oproštajni posjet  japanskoga veleposlanika, gospodina Hidea Yamazakija.

Tom prigodom načelnik se zahvalio Vladi Japana, a posebno veleposlaniku Yamazakiju na podršci i donacijama koje je Japan doznačio općini Ravno.

Projekt  Potpora aktivnostima deminiranja u okviru uspostavljanja međunarodnog turističkog koridora u Hercegovini,  koji je implementiran u općini,  u mnogome je doprinio  poboljšanju života lokalne zajednice poglavito s aspekta turizma i sigurnosti,  kako lokalnog stanovništva, tako i turista koji posjećuju ovo područje – istakao je općinski načelnik.

Efekti ovoga  projekta već  su vidljivi kroz povećan broj turista kao i  kroz potpisivanje tri ugovora u okviru trećeg poziva IPA 2007.-2013. na temelju kojih će se realizirati novi projekti u općini.

Narodu Japana, Vladi Japana i veleposlaniku Hideu Yamazakiju načelnik se još jedanput zahvalio što su svojom podrškom doprinijeli za doprinos razvitku naše lokalne zajednice.

Veleposlanik Japana je istakao da mu je ovaj projekt jedan od najuspješnijih projekta tijekom njegova mandata u BiH  te naglasio da će, iako napušta BiH, po povratku u Japan nastaviti promociju ove države a posebno hercegovačke regije.

Predsjednica OV Ravno, g-đica Stana Burić, se također zahvalila Vladi Japana i istanknula da vjeruje u daljnju suradnju i buduće projekte  kroz rad  s Japanskom agencijom  za međunarodnu saradnju (JICA).

Odgovori