Održan drugi sastanak Partnerske grupe u okviru izrade Integrirane strategije razvoja

U četvrtak, 08.11.2018.godine, u Lovačkom domu u Ravnom održan je drugi sastanak Partnerske grupe u sklopu izrade strategije integriranog razvoja općine Ravno.

Na ovom sastanku prezentiran je Nacrt strategije razvoja općine Ravno za razdoblje 2019.-2027.godine, a osim članova tima za općinski razvoj koji su i izradili ovaj dokument, sastanku su nazočili i vijećnici Općinskog vijeća Ravno, predstavnici javnih ustanova i poduzeća, kao i predstavnici nevladinog sektora. Sastanku je također nazočila  predstavnica UNDP-a, g-đa Mirela Suton Williams.

U uvodnom dijelu prezentacije koordinatorica tima za općinski razvoj je prezentirala stratešku platformu koja uključuje socioekonomsku analizu, strateško fokusiranje,viziju i strateške ciljeve, a zatim su koordinatorice sektora za gospodarstvo, društvo i okoliš prezentirale pojedinačne sektorske ciljeve te programe i projekte pomoću kojih će ti ciljevi biti postignuti.

Na kraju se nazočnima obratio općinski načelnik, gospodin Andrija Šimunović koji je ponovno istakao važnost donošenja strateško-planskog dokumenta kao temeljnog putokaza razvoja lokalne zajednice jer  samo dobro napravljen plan povećava šanse da aktivnosti iz dana u dan postignu željene rezultate. Kazao je kako se već implementiraju projekti koji doprinose razvoju, a usvajanjem Integrirane strategije imati ćemo izvrsnu podlogu za nove projekte, za povlačenje sredstava iz EU fondova, certificiranja općine kao dobrog poslovnog okruženja.

Sljedeći korak u procesu strateškog planiranja je usvajanje nacrta Integrirane strategije razvoja od strane Općinskog vijeća Ravno, pa se pozivaju svi oni koji žele dati svoj doprinos da to učine do konačnog usvajanja na Općinskom vijeću.

Odgovori