RAVNO DOMAĆIN ČLANOVIMA UDRUGE AGROTURIZAM IZ KONAVALA

Predstavnici Udruge Agroturizam Konavle danas  su bili gosti Općine Ravno. Drugi je to susret gospodarstvenika i predstavnika vlasti dvaju susjednih i prijateljskih Općina.

Uvažene goste je u prostorijama Općine primio načelnik Andrija Šimunović, predsjedica Općinskoga vijeća Ružica Skaramuca i voditeljica Biospeleološkog muzeja Vjetrenica Vesna Slobođan.  Načelnk Šimunović gostostima je u kratkim crticama izložio sveokupni  gospodarski potencijal ovoga prostora kao i neke zemljopisne karakteristike.

Potom su se s domaćinima uputili na Igrište, gdje ih je gospođa Slobođan upoznala s povijesnim i kulturnim crticama Ravnoga: crkvom BDM s pločom na hrvatskoj ćirilici, ilirskom kneževskom grobnicom, spomenikom Ruđeru Boškoviću, stećcima.. Druženje je nastavljeno u Orahovu Dolu obilaskom rodne kuće oca Ruđera Boškovića i prigodnom zakuskom u OPG Burum. U Zavali smo obišli  poznatu špilju Vjetrenica s pripadajćim biospeleološkim muzejom, arheološki lokalitet Crkvina s ostacima crkve sv. Petra iz predromaničkog razdoblja. Okrijepili smo se u izvrsnoj gostionici Zavala. Da bismo upotpunili agro ugođaj ovoga kraja gosti su posjetili vinski podrum obitelji Vukić i voćnjak jabuka u Popovu polju kod Obradovića.

Zabava je nastavljena uz pjesmu i večeru na Večeri kupusa u Hotelu Stanica, a ugodnu atmosferu su dodatno uljepšali članovi crkvenoga zbora Presvetog Srca Isusova iz Prozora.

Etno ugođaj ovoj savršenoj većeri dočarale su mlade Ravanjke u narodnim nošnjama ovoga kraja.

Odgovori