Održana javna rasprava o Studiji utjecaja na okoliš za kamenolom krečnjaka na lokalitetu Srnjak

U ponedjeljak, 10.09.2018.godine s početkom u 12:00 h, u prostorijama općine Ravno održana je javna rasprava o Studiji utjecaja na okoliš za kamenolom krečnjaka na lokalitetu Srnjak, općina Ravno.

Javnu raspravu je organiziralo Federalno ministarstvo okoliša i turizma, a u svrhu  ocjene Studije utjecaja na okoliš  u postupku dobivanja okolišne dozvole.

Radi se o pogonu za eksploataciju i preradu tehničko-građevinskog kamena krečnjaka, površine  9,52 ha, a investitor je poduzeće „GP PUŠINA“ d.o.o.  Ravno.

Na raspravi su, uz predstavnike  Federalnog ministarstva okoliša i turizma bili prisutni i predstavnici Ministarstva trgovine, turizma i zaštite okoliša Hercegovačko-neretvanske županije, općine Ravno, investitora te predstavnici Instituta za zaštitu, ekologiju i obrazovanje d.o.o. Tuzla  koji su prezentirali dokument Studije utjecaja na okoliš.

Ovaj dokument dostupan je na službenoj web stranici Federalnog ministarstva okoliša i turizma www.fmoit.gov.ba. Također, kompletan materijal s Prilozima  može se pogledati u prostorijama Ministarstva okoliša i turizma – Sektor za okolišne dozvole, u ulici Marka Marulića br.2.
Rok za davanje primjedbi i sugestija na Zahtjev je 15 dana od dana objavljivanja na web stranici Federalnog ministarstva okoliša i turizma.

Primjedbe i prijedlozi se dostavljaju u pisanom obliku na adresu:
Federalno ministarstvo okoliša i turizma
Marka Marulića 2
71000 Sarajevo

Odgovori