Održana prezentacija pilot-projekta „Komasacija Popova polja“

U zgradi Općine Ravno 31. siječnja 2014. godine održana je prezentacija pilot-projekta „Komasacija Popova polja“.
Prezentaciji su prisustvovali načelnik općine Ravno Andrija Šimunović  sa svojim suradnicima, ravnatelj Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove Željko Obradović, ravnatelj županijske uprave Ivan Lesko i njegov pomoćnik Adelko Krmek  kao i direktor tvrtke „Geometrika“ Jerko Leventić.

Prezentaciju o dosadašnjim realiziranim aktivnostima i predstojećim radovima održali su predstavnici tvrtke „ Geometrika“ i predstavnici općinskog ureda za katastar.

Projektom je obuhvaćeno 101,5 hektara površine, odnosno 744 parcele i 122 posjednika. Prosječna površina parcele bila je 1365 m2.
Ovim će projektom biti okrupnjene parcele tako da će broj parcela u konačnici biti 126, što je za oko 6 puta manji broj. Dobivena prosječna površina parcele bit će 8000 m2.

U tijeku je rješavanje prigovora sudionika komasacije, kojih nema mnogo, što je pokazatelj da je projekt prihvaćen, a provedba projekta kvalitetna. Nakon rješavanja prigovora krenut će se u iskolčenje parcela na samom terenu, a potom i privremeno uvođenje u posjed sudionika komasacije. Realno je očekivati da će sve aktivnosti biti završene do kraja lipnja ove godine.

U razgovorima s predstavnicima općine istaknuta je i potreba rješavanja putne i kanalske mreže te pitanje navodnjavanja.

Odgovori