Održana trodnevna manifestacija „Ravanjski ljetni dani kulture 2018“

U petak, 15.06.2018. godine, manifestaciju je, u ime predsjednika Vlade Hercegovačko-neretvanske  svečano otvorio Veselko Čerkez, predstojnik Ureda predsjednika Vlade. Svečanom otvaranju nazočili su i ravnatelj Uprave za civilnu zaštitu i vatrogastvo HNŽ-a, gospodin Eugen Ćubela, izaslanik župana Osječko-baranjske županije i predsjednik ŽZU HVIDRA-e, gospodin  Damir Varaždinac  kao i članovi kulturno-umjetničkog društva Sklad iz Đakova.

U pozdravnom govoru, predstojnik Čerkez pohvalio je trud Ravnjana što kroz ovakve događaje, ali i  svakodnevne aktivnosti, daju doprinos očuvanju tradicije koju su naši preci donijeli kroz materijalnu i nematerijalnu  baštinu te ulažu u razvitak i osuvremenjivanje općine, čineći je sve poželjnijim mjestom za življenje ali i odmor. Naglasio je da općina Ravno u Vladi Hercegovačko-neretvanske županije ima, a imat će i u budućnosti, pouzdanog partnera za sve kvalitetne projekte koji će još više unaprijediti ovaj kraj i zadržati mlade.

Drugi dan manifestacije, u subotu 16.06.2018.godine održan je niz događaja: likovna kolonija s temom ravanjskih seoskih običaja, klesarska radionica, priče za djecu na Gišinu gumnu, predstava „Rodijaci“, a druženje je nastavljeno do kasnih noćnih sati, na željezničkoj stanici u Ravnom uz članove KUD-a Sklad Đakovo i slavonske tamburaše.

U nedjelju je upriličeno postavljanje instalacije spomenika u kamenu ravanjskim zidarima te izložba slika s likovne kolonije, a manifestacija je završena Sv.Misom na Trebinji te bećarcem i šokačkim kolom. Općina Ravno i udruga Stijena zahvaljuju gradonačelniku grada Đakova, županu Osječko-baranjskom i KUD-u Sklad na pomoći u organizaciji ove manifestacije.

Kako je bilo na ovoj, sada već tradicionalnoj manifestaciji, pogledajte u foto galeriji.

Odgovori