Općina Ravno sudjelovala na potpisivanju novih memoranduma o razumijevanju u okviru ILDP projekta

U okviru projekta integriranog  lokalnog razvoja (ILDP) kojeg realiziraju Vlada Švicarske i Razvojni program Ujedinjenih naroda u BiH (UNDP) dana 24.10.2019. u zgradi Ujedinjenih naroda  u Sarajevu, upriličeno je  potpisivanje Memoranduma o razumijevanju sa devet novih općina u BiH.

Potpisivanje sporazuma sa 9 novih partnerskih općina, koje će dobiti podršku ILDP-a, predstavlja nastavak projektnih napora za poboljšanje sustava strateškog planiranja u zemlji i jačanje kapaciteta jedinica lokalne samouprave u kreiraju i implementiranju svojih strategija razvoja u partnerstvu sa lokalnim zajednicama.

Nazočnima su se najprije obratili gđa Barbara Dätwyler Scheuer, direktorica za suradnju i zamjenica šefice misije, veleposlanstvo Švicarske u Bosni i Hercegovini, te gospodin Sukhrob Khoshmukhamedov, zamjenik rezidentne predstavnice, Razvojni program Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini (UNDP BiH).

U okviru ceremonije predstavljeni su i dosadašnji rezultati ILDP projekta u podršci vlastima u BiH, u strateškom planiranju i upravljanju razvojem, te planovi za buduće aktivnosti.

Predstavnica naše općine i ujedno koordinatorica općinskog razvojnog tima, gđa Jelena Senta sudjelovala je u službenom dijelu ceremonije kroz panel raspravu, gdje je podijelila iskustva općine Ravno u izradi te implementaciji strategije razvoja.

Općina Ravno je krajem prosinca 2018. godine usvojila  Integriranu Strategiju  razvoja općine Ravno kao ključni strateško-planski dokument za plansko razdoblje 2019.–2027.

Odgovori