PJESMICE

Obilježavanje dana općine Ravno, blagdana Male Gospe, 8. rujna, nastavljeno je pjesničkom manifestacijom „Grgurovi hukovi“. Na manifestaciji je uz hercegovačke pjesnike nastupio i veći broj autora iz Dubrovačkog primorja. U jedno i pol satnom programu stihove su kazivali pjesnikinje – Anita Martinac, Marina Kljajo Radić, Ana Soldo, Vesna Slobođan, Valentina Vukman – Zelčić i Snježana Lovrić, zatim pjesnici – Boris Njavro, Grgo Mikulić, Ivo Raguž, Miro Petrović, Dušan Musa, Jure Burić, Tomislav Batina, fra Milenko Stojić, akademik Luko Paljetak, pa Stanko Krnjić, Srećko Marijanović, Ljubo Krmek, Ivan Sivrić i Josip Škerlj.

U sklopu programa čitani su i stihovi pjesnika s ravanjskog područja Petra Vuletića – Šjora, Stojana Vučičevića i Anđelka Vuletića, koji iz zdravstvenih razloga nije mogao prisustvovati manifestaciji. Program je upotpunila ženska skupina „Vidoštačka kraljica“ iz Stoca. Za ovakve prilike manifestacija je bila dobro posjećena. Program je održan u dvorani Lovačkog doma „Lisac“, odakle su se pjesnici preselili u nedavno otvoreni ravanjski hotel „Stanica Ravno“, gdje se nastavilo u sličnom tonu.

Uglavnom, u odnosu na prethodne tri manifestacije koje su održane u Zavali, četvrta pjesnički „sumit“ u općinskom središtu bio je iskorak u masovnosti kako pjesnika, tako i promatrača, odnosno ljubitelja lijepog izričaja. Sve skupa najava je da bi „Grgurovi hukovi“ s obzirom na podršku Dubrovčana, vremenom mogli postati prepoznatljiv praznik lijepe riječi na znatno širem području od trenutačnog.


Tekst i foto: D. Musa

Odgovori