Potpisani Ugovori o dodjeli sredstava za projekte Hrvata iz BiH

Jučer, 12.09.2017.godine je u Zagrebu, u prostorijama Hrvatice matice iseljenika održano potpisivanje Ugovora o dodjeli sredstava za financiranje programa i projekata od posebnog interesa za hrvatski narod u BiH, sukladno Odluci o raspodjeli sredstava za financiranje kulturnih, obrazovnih, znanstvenih, zdravstvenih i ostalih programa i projekata od interesa za hrvatski narod u Bosni i Hercegovini iz sredstava Državnog proračuna Republike Hrvatske za 2017. godinu.

Ovom Odlukom su Župi RBDM Ravno odobrena sredstva u iznosu 250.000,00 kn za opremanje doma za stare i nemoćne osobe u naselju Ravno, Općini Ravno u iznosu 300.000,00 kn za izgradnju stambeno-poslovne zgrade s ciljem demografskog oporavka i razvoja općine Ravno te 100.000,00 kn za nabavu laboratorijske opreme za potrebe Doma zdravlja Ravno.

U 2017. godini potporu je dobilo 88 programa i projekata koji su od posebnog interesa za Hrvate u BiH, i to 30 programa i projekta iz područja kulture, 22 iz područja obrazovanja i znanosti, 14 iz područja zdravstva, te 22 programa i projekta iz ostalih područja.

Nakon potpisivanja ugovora, upriličen je prigodan program u kojim je predstavljen dio kulturne, glazbene i kazališne produkcije Hrvata Bosne i Hercegovine.

The gallery was not found!

Odgovori