Svečano proslavljen Dan Općine

Nakon polaganja vijenaca, održana je svečana sjednica Općinskog vijeća Ravno, 7. rujna  2017., s početkom u 12 sati. Nazočili su mnogobrojni uzvanici i gosti sa svih razina vlasti u BiH, vijećnici Općinskog vijeća Ravno, djelatnici Općinskih službi, predstavnici vojske i mjesne crkve. Svečanu sjednicu je otvorila Ružica Skaramuca, predsjednica Općinskog vijeća Ravno uz kratak pozdravni govor. Zatim je načelnik općine Andrija Šimunović pozdravio nazočne goste i uzvanike te se u svom govoru osvrnuo na rad Općine. Spomenuvši mnoge projekte koji su se realizirali i koji se trebaju realizirati, zahvalio je svim razinama vlasti u BiH i u RH koje su pomogle kako bih rad Općine bio uspješan. Također se osvrnuo i na poteškoće koje su je pratile kroz prethodnu godinu rada. Čestitku domaćinima na Danu općine, blagdanu Male Gospe, tom prigodom poželjeli su i Predsjednik Federacije Bosne i Hercegovine, MarinkoČavara, izaslanica župana Duborvačko-neretvanskog i  državna tajnica Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU Nikolina Klaić te zamjenica gradonačelnika grada Dubrovnika Jelka Tepšić.

Dan općine Ravno, a ujedno i patron Župe Rođenja Blažene Djevice Marije Ravno obilježava se 8. rujna, na blagdan Male Gospe. U 11:00 sati održana je Sveta misa u crkvi RBDM, koju je predvodio don Dragan Filipović uz koncelebraciju šest svećenika, uz mnoge goste vjernike koji su zajedno s mještanima proslavili ovaj dan.

Pored svečane sjednice OV i Svete mise, povodom obilježavanja dana općine, u 19:00 sati u prostorijama Lovačkog doma u Ravnom  predstavljene su knjige: Humski zbornik XVII – U njegovoj blizini se moglo rasti – posvećen prof. dr. sc. Peri Marijanoviću i Vrijeme lomova: katolici jugoistočne Hercegovine od 10. do početka 17. stoljeća – autora doc.dr.sc. Milenka Krešića. Predstavljači knjiga su: dr. Mladen Bošković, prof. dr. sc. Maja Prskalo, doc. dr. sc. Milenko Krešić, doc. dr. sc. Marinko Marić i gospodin Stanislav Vukorep.

Uz niz kulturnih događaja, u nedjelju, 10. rujna 2017. godine održat će se i književna manifestacija Grgurovi hukovi na kojoj će sudjelovati zvučna imena: Ivan Sivrić, Boris Njavro, Luko Paljetak, Stjepan Šešelj, Danica Bartulović, Zoran Jurišić,Vesna Slobođan, Pero Pavlović, Josip Škerlj, Valentina Vukman- Zelić, Nevenka Kovačević, Mladen Vuković, Ružica Soldo, Ana Soldo, Anita Martinac, Marina Kljajo – Radić, Ivo Raguž, Ivan Baković, Jure Burić, Tomislav Batina, Stanko Krnjić, Srećko Marijanović, Ljilja Šimunović i Ljubo Krmek. Program će voditi Helena Brajković, a cijeli događaj će uljepšati svojim divnim glasovima Magdalena, Helena i Nikša koji su neizostavni dio naših kulturnih događanja. Sponzori Grgurovih hukova su: Ministarstvo trgovine, turizma i zaštite okoliša HNŽ-a, Javno poduzeće Vjetrenica-Popovo polje d.o.o Ravno i Općina Ravno.

The gallery was not found!

Odgovori