Predsjednica OV Ravno Ružica Skaramuca nazočila II. okupljanju aluminista Političke akademije HDZ-a BiH

Predsjednica OV Ravno Ružica Skaramuca nazočila je II. okupljanju alumnista Političke akademije HDZ-a BiH koje je održano 22. i 23.rujna u Herceg etno selu  u Međugorju.

Ovo okupljanje organizirala je  Politička akademija HDZ-a BiH zajedno s Hanns Seidel zakladom – ured u Zagrebu i Zakladom hrvatskog državnog zavjeta.  Okupili su se alumnisti svih generacija Političke akademije HDZ-a BiH te su imali priliku slušati predavanja zamjenice Predsjednika HDZ-a BiH i predsjedateljice Zastupničkog doma PS BiH, gospođe Borjane Krišto, predsjedatelja Doma naroda PS BiH, gospodina Bariše Čolaka na temu „Izmjene izbornog zakona BiH, dr.sc. Gorana Kraljevića „Izborna matematika“, gospodina Ivana Vukoje iz Instituta za društveno politička istraživanja te dr.sc.Gordane Iličić i gospodina Ivana Vukadina iz Centra za politološka istraživanja. Nazočnima su se obratili i ravnateljica Političke akademije HDZ-a BiH Lidija Bradara i izvršni ravnatelj PA HDZ-a BiH Damir Džeba,  ravnateljica Hanns Seidel zaklade – ured u Zagrebu Aleksandra Markić-Boban i ravnatelj Zaklade hrvatskog državnog zavjeta Srećko Prusina,  te rektor Sveučilišta u Mostaru, prof.dr.sc. Zoran Tomić.

Kazali su kako je Politička akademija HDZ-a BiH najbolja i najaktivnija politička akademija u Bosni i Hercegovini što i dokazuju aktivnosti i rezultati rada dvosemestralne nastave na kojoj predaju najbolji sveučilišni profesori i diplomati iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Alumnisti Političke akademije HDZ-a BiH danas su mladi ali i uspješni ljudi. Obnašaju odgovorne dužnosti u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti, savjetnici su na svim razinama vlasti, kandidati su za načelnike, nositelji izbornih listi, kandidati za vijećnike, a prije svega izgrađeni ljudi spremni za politički život i njegovu budućnost.

The gallery was not found!

Odgovori