Slavljena sveta misa za Ruđera Josipa Boškovića

U sjećanje na Ruđera Josipa Boškovića, najvećeg hrvatskog znanstvenika i katoličkog svećenika porijeklom iz Općine Ravno, koji je preminuo na današnji dan 1787. u Milanu, večeras je slavljena Sveta misa Župnoj crkvi BDM u Ravnom. Svetoj misi su nazočili njegovi mnogobrojni poštovatelji i rodbina.
Nikola Bošković, njegov otac, rođen je u Orahovu Dolu, gdje i danas postoji njegova rodna kuća na kojoj je 2011. postavljena spomen ploča u znak sjećanja na 300. godinu rođenja njegova sina Ruđera Josipa Boškovića, u organizaciji Sveučilišta u Dubrovniku i Zavičajnog kluba Ruđer Bošković. Inicijativa o obnovi obiteljske kuće Boškovića potekla je iz HAZU u Zagrebu, što su svesrdno prihvatili i podržali HAZU BiH i Općina Ravno da se ova kuća pretvori u spomen muzej ovom svjetski poznatom znanstveniku. Sadašnji vlasnik kuće Ruđer Tomičić, potomak i nasljednik obitelji Bošković, podržava ovu općinsku ideju.
Općina Ravno je u svibnju 2011., prigodom obilježavanja 300. godišnjice rođenja Ruđera Boškovića, ispred zgrade Općine podigla velebni spomenik ovom svjetskom znanstveniku, autora Ilije Skočibušića i poprsje u Orahovu Dolu.