Svečano otvoren Dom za stare i nemoćne osobe Ravno i blagoslovljena kapelica sv. Josip Radnik

U četvrtak, 13.12.2018.godine svečano je otvoren novoizgrađeni Dom za stare i nemoćne osobe Ravno i blagoslovljena je kapelica sv.Josip Radnik koja se nalazi u Domu.

Program je započeo svetom misom u koju je predvodio biskup Ratko Perić sa svećenicima iz susjednih župa, predvođeni mjesnim župnikom don Bernadom Marijanovićem i  tijekom koje je blagoslovljena kapelica sv.Josip Radnik u Domu. Nakon toga je održana  svečana akademija tijekom koje su se prisutnima obratili: biskup Ratko Perić, predstavnice udruge sv.Josip Radnik,Mary Walsh i časna sestra Myriel, predsjednik Vlade HNŽ-a, dr.sc. Nevenko Herceg, ravnateljica Doma, Anita Previšić Bukvić te predsjednik Upravnog Vijeća Doma, Josip Raguž.

Predsjednik Upravnog Vijeća  prisutnima je prezentirao čitav tijek izgradnje Doma, od same ideje do realiziranja na terenu, registriranja i početka rada ove javne ustanove. Istaknuo je da je radove same izgradnje  financirala udruga sv.Josip Radnik,koja i zaslužna za realizanje ovog projekta,  a zemljište i svu potrebnu infrastrukturu osigurala je Općina Ravno. Kao važne donatore istaknuo je i Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Grad Dubrovnik, Dom zdravlja Ravno, a posebno Vladu HNŽ-a čija je donacija bila izrazito korisna za  početak rada Doma.

Predsjednik Vlade HNŽ-a pohvalio je rad lokalne zajednice u realiziranju ovog projekta,istaknuo kako je rad ove ustanove i otvaranje novih radnih mjesta prilika za revitaliziranje ovog kraja te izrazio nadu da će se novim projektima doprinijeti stvaranju još boljih uvjeta za život  u Ravnom.

Radom Doma upravlja JU Dom za stare i nemoćne osobe Ravno koju je osnovala Općina Ravno, a primanje korisnika započelo je u travnju 2018.godine.Objekt raspolaže s 18 osoba i predviđen je za smještaj 54 osobe.

Odgovori