U Ravnom održana konferencija o upravljanju i gospodarenju poljoprivrednim zemljištem u HNŽ

U petak, 23.02.2018.godine,  u općini Ravno održana je znanstveno-stručna konferencija „Problematika upravljanja i gospodarenja poljoprivrednim zemljištem u HNŽ s osvrtom na privatno vlasništvo“ uz potporu Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva HNŽ-a i Vlade HNŽ-a. Konferenciju je otvorio Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije dr.sc. Nevenko Herceg.

O aktualnoj problematici gospodarenja poljoprivrednim zemljištem, komasaciji, degradaciji zemljišta te održivom razvoju ruralnog turizma govorili su istaknuti stručnjaci iz ove oblasti: ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede HNŽ-a Donko Jović, pomoćnik direktora Federalne uprave za geodetske i imovinsko pravne poslove Goran Brkić,  ravnatelj Uprave za geodetske i imovinsko pravne poslove HNŽ Ivan Lesko i župnijski javni pravobranitelj Vlado Bevanda.

Sa znanstvenog stajališta o gospodarenju i upravljanju poljoprivrednim zemljištem govorili su: akademik Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti prof.dr.sc. Ferdo Bašić sa Sveučilišta u Zagrebu, predsjednik Hrvatske akademije za znanost i umjetnost prof. dr.sc. Jakov Pehar, prof.dr.sc. Hamid Ćustović s Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Sarajevu  i predstavnica Federalnog zavoda za agropedologiju Šefika Rahmani.

Na kraju konferencije, ministar  Donko Jović iznio je zaključke kojima su predloženi budući koraci u rješavanju aktualnih problema po pitanju upravljanja i gospodarenja poljoprivrednim zemljištem na području HNŽ.

Odgovori