Održan sastanak s predstavnicima Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove

Direktor Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove gospodin Željko Obradović i stručni savjetnik za geoinformatiku gospodin Denis Tabučić posjetili su u srijedu, 30.01.2019.godine općinu Ravno i održali sastanak s načelnikom općine gospodinom Andrijom Šimunovićem i predstavnikom Službe za graditeljstvo, prostorno uređenje, geodetske i imovinsko-pravne poslove katastar gospodinom Draganom Proletom.

Federalna uprava je realizirala i još uvijek realizira niz projekata u općini Ravno. Završena je komasacija zemljišta na 350 ha (KO Ravno, KO Veličani i KO Čvaljina) i dogovoren je nastavak ovog jako važnog projekta za općinu Ravno. Usuglašavanje katastarskih i zemljišnoknjižnih podataka završeno je u KO Trebimlja, a u tijeku je zadnja faza usuglašavanja za KO Velja Međa i KO Trnčina. Uzimajući u obzir da su u tijeku  razgovori s predstavnicima Svjetske banke o nastavku projekta „Registracija nekretnina“- RERP iskazana je zainteresiranost za nastavak ovih aktivnosti i u općini Ravno.

Za dio općine (10 KO) u tijeku je završetak procesa izlaganja katastarskih podataka i već se vrše pripreme za KO Zaplanik i KO Donja Površ.

U suradnji s CILAP projektom i  Upravom za geodetske i imovinsko-pravne poslove HNŽ-a završena je projektna dokumentacija za Adresni registar te dogovoreno potpisivanje ugovora i potpisivanje ugovora za izradu Registra cijena nekretnina općine Ravno. Sudionici sastanka su istakli jako kvalitetnu saradnju Federalne uprave i općine Ravno što rezultira dobrom opremljenosti ureda za katastar i realizacijom jako važnih projekata od interesa za stanovništvo ove općine.

Odgovori