Održana prezentacija nacrta strateške platforme

Danas je u prostorijama  Osnovne škole Ravno prezentiran nacrt strateške platforme koji izradio Općinski razvojni tim (ORT). Ova prezentacija održana je na sastanku partnerske grupe, a samu prezentaciju do sada urađenog na izradi „Integrirane strategije razvoja općine Ravno“ napravila je Jelena Šenta, koordinatorica Općinskog razvojnog tima.

Na početku prezentacije koordinatorica je pozdravila nazočne, zahvalila svima na odvojenom vremenu te objasnila razloge i svrhu donošenja ovakvog dokumenta. Rekla je i da se ovaj dokument, za razliku od prošle strategije razvoja, izrađuje po jedinstvenoj metodologiji integriranog razvoja što je vrlo važno jer će on predstavljati polaznu osnovu za dugogodišnje planiranje u općini Ravno i za apliciranje na natječaje viših razina vlasti, ali i za međunarodne fondove.

Uz koordinatoricu tima, nazočnima se obratio i Srećko Kriste, član tima i voditelj Službe za financije  koji je ukratko dao analizu proračuna budući da pravilno planiranje i raspored financijskih sredstava predstavlja bitan preduvjet za realizaciju planiranih strateških projekata.

Prvom sastanku partnerske grupe, uz članove tima za općinski razvoj nazočili su i vijećnici Općinskog vijeća Ravno, predstavnici ustanova i poduzeća na području općine, kako državnih tako i privatnih, kao i predstavnici nevladinog sektora. Također, sastanku su nazočili i načelnik Andrija Šimunović i predstavnica UNDP-a, gđa Mirela Suton-Williams. Oni su također pozdravili sve nazočne, zahvalili na dolasku te istaknuli važnost ovakvog dokumenta za razvoj lokalne zajednice.

Sljedeći korak u ovom procesu je formiranje sektorskih grupa koje će raditi na izradi sektorskih razvojnih planova, a to su: plan lokalnog ekonomskog razvoja, plan društvenog razvoja i plan zaštite okoliša. Ove grupe čine relevantni članovi ORT-a, ali i pridruženi lokalni stručnjaci.

The gallery was not found!

Odgovori