Ravanjski ljetni dani kulture 2019

Općina Ravno i udruga za očuvanje kulturne i povijesne baštine „Stijena“ Ravno organiziraju kulturno-edukativnu  manifestaciju „Ravanjski ljetni dani kulture 2019“ u razdoblju od 31. svibnja do 02. lipnja 2019. godine.

Tijekom ove manifestacije održati će se niz kulturnih događaja uključujući predstave, radionice, promociju knjige te glazbene i scenske nastupe. Manifestacija će započeti u četvrtak, 30.svibnja obilježavanjem dana oslobođenja Općine Ravno, a svečano otvaranje  održati će se u petak, 31.svibnja  u 19:30 h na školskom igralištu u Ravnom, uz nastup KUD  Pajo Kolarić Osijek te predstavu  „O ljubavi“ u izvedbi Hrvatskog narodnog kazališta Mostar.

Drugi dan, u subotu, održati će se radionica o suhozidima , pričanje priča za djecu na Gišinu guvnu , snimanje starih svadbenih običaja u Ravnom, kao i promocija knjige Sjahali kićeni svatovi  te nastup KUD-a Pajo Kolarić Osijek.

U nedjelju, 02. lipnja održati će se već tradicionalna biciklijada Ćirinom stazom na dionici Hutovo-Ravno-Zavala u organizaciji udruge Hercegovina Bike iz Mostara i JP Vjetrenica. Start biciklijade i polazak prema Ravnom je u 11:00 h ispred OŠ u Hutovu, a dolazak u Zavalu se očekuje u 14:20 h. Svi sudionici biciklijade će imati posebnu ponudu za obilazak špilje taj dan. Manifestacija će završiti prigodnim zajedničkim plesom i pjesmama na Igrištu te zahvalom svim sudionicima.

Detaljniji program manifestacije možete naći u prilogu, a Općina Ravno i udruga Stijena pozivaju sve zainteresirane da provedu vikend u Ravnom kako bi osjetili duh bogate prirodne i kulturne baštine ovog kraja.

Dobro nam došli!

Odgovori